خاک طلا
در این مقاله قصد داریم که به خاک طلا و مباحث مربوط به آن بپردازیم . البته قبل از این که وارد این مقوله شویم بهتر است کمی با فلز طلا آشنا شویم.
طلا
طلا يك عنصر فلزي با رنگ طلايي بوده که هنگام بريده شدن سياه يا بنفش مي شود. طلا بسيار نرم و شکننده است و به این خاطر برای استحكام بيشتر به صورت آلياژ در مي آيد. اين عنصر همچنین رسانای خوب دما و الكتريسته مي باشد. طلا یکی از فلزات گرانبها است که واحد اندازه گیری آن اونس می باشد. البته آن را با واحدهای دیگری نظیر گرم و مثقال نیز اندازه گیری می کنند.
خاک طلا
طلا در طبیعت به صورت آزاد یافت می شود. این عنصر به طور گسترده در طبیعت پخش شده است و در بیشتر موارد همراه با سنگ های کوارتز یا پیریت یافت می شود. طلا معمولاً در رگه های پوسته زمین و بیشتر با مس وجود دارد. طلا همچنین به صورت رگه ای و نهشته های آبرفتی و به صورت جدا از کانی های دیگر در معادن وجود دارد. بزرگترین کشور تولید کننده طلا آفریقای جنوبی است، به طوری که حدود دو سوم طلای تولید شده در دنیا در آفریقای جنوبی استخراج می شود.
معدن طلای رگه اي
معدن طلای رگه ای يك ذخيره معدني شامل زوني از رگه ها و رگچه ها و انتشارات آن است. به طور كلي اين ذخاير معدنی در سنگ سخت پیدا مي شوند و معمولا از آن در برابر ذخاير پلاسر استفاده می گردد.
پلاسر
ذخيره معدنی سطحي كه به وسيله تجمع مكانيكي حاصل از هوازدگی ذرات معدنی شكل گرفته است را پلاسر می گویند. تيپ عمومي آن بیشتر در پلاسرهاي ساحلي و آبرفتي ديده مي شود. اين تجمعات معدنی معمولا حاوی سنگ های طلا، كاسيتريت يا روتيل هستند.
پيريت
پیریت يك سنگ معدنی ايزومتريک و به رنگ زرد است که از نظر ظاهري شبيه به سنگ طلا است.
استخراج طلا از خاک طلا
خاک طلایی که از معادن طلا استخراج می شود، توسط روش های مختلفی مثل روش سیانید ،آمالگاماسیون، الکترولیز و ذوب استحصال می شود. لازم به ذکر است که در بین این روش ها روش آمالگاماسیون روشی منسوخ شده است و روش سیانید یکی از رایج ترین روش ها در معادن طلا است. البته این روش بسیار خطرناک می باشد. اگر مقدار خاک طلا کم باشد می توانید از روش تیزاب سلطانی نیز استفاده کنید. به این معنی که خاک طلا را در تیزاب سلطانی حل کنید و طلا را از خاک استخراج نمایید.
تست خاک طلا
اگر می خواهید خاک طلا را تست کنید تا بفهمید که آن سنگ یا خاک حاوی طلا است باید به نمونه معدنی خود را فلزات مزاحم پاک کنید و بعد خاک را در کوره قالکاری ذوب کرده و سپس طلای احتمالی را از آن استخراج نمایید و بعد طلا را وزن کرده و عیار خاک طلا را محاسبه نمایید. در صورتی که با فرآیند قالکاری آشنایی ندارید می توانید مقاله قالکاری چیست را در این سایت بخوانید.
نظرات شما عزیزان: